neděle 22. března 2015

Val di Fiemme, Cavalese, 14. - 19.2.2015

Zase se hlásím po dvou měsících! Omlouvám se, že to poslední dobou opravdu flákám, ale dvě školy, kdy na jedné končím, takže píšu diplomku, k tomu nějaká brigáda, přítel, starost o domácnost.,.. No potřebovala bych další tři lidi, abych to vše stíhala fakt tak, jak bych chtěla :)

Ale dnes zase další příspěvek ze série: Cestujeme jak o život!!!

Poprvé ve svém životě jsem jela na pořádné hory - do zahraničí, na krásné, široké  a upravené sjezdovky.

Kam? Val di Fiemme, konkrétně Cavalase, Itálie





Cesta? Cca 9 hodin i s pauzami, je to opravdu daleko, ale stojí to za to!!! Google lže, cesta byla delší :-D

Ubytování: Přímo v Cavalese, v apartmánu, 8 lidí. Já s přítelem v jednom pokoji, kamarádka se svým přítelem v druhém pokoji, tři kluci v prvním patře, poslední holka v obýváku na rozkládací sedačce. Ubytování slušné, velká kuchyň i s jídelním stolem, obývákem, televizí. Nevýhodou bylo jen to, že jsou slyšet úplně vše, kluk, co spal nad námi, tak skoro byl s námi v pokoji, jak jsme slyšeli každý pohyb, slovo apod.. No dělila nás jen dřevěná podlaha, žádný strop :-)



Cena: 7200 kč za ubytování, skipas i pojištění - skvělé!! Cesta - 4 lidé v autě, 1100 kč, jídlo pro dva lidi, protože jsme si vařili, 1200 kč (většina zakoupena u nás a dovezena). Ale hodně jídla jsme si dovezli zpět :) Celkem: 9500 - 9600 i s útratou.

Skipas je opravdu, ale opravdu drahý, stojí kolem 4000 na 4 dny, dokonce i více. Takže to ubytování bylo opravdu za pusu :)

Počasí? Úžasné! První den mlha, ale potom nááááádherné azuro, kterým je tato oblast proslulá!

Zábava? Žádná :D Každý den jsme vstávali v 7, abychom byli brzo na lyžích, vraceli se někdy ve 4, někdy až o půl 5. Dali si večeři, kecali. No a v 9 padli na hubu úplně hotoví!! Ale poslední den jsme šli na zmrzlinu a do města, aby se teda neřeklo.

Lyžování: Naprostá nádhera, božské, úžasné, bombastické... Nejsem nějak zdatný lyžař, ale opravdu jsem se pohnula kupředu. Sjezdovky jsou široké, s nádherným výhledem, sníh je samozřejmě nejlepší ráno. Padala jsem jak hruška, hlavně první den, kdy jsem měla takové jelito na nohách, že jsem pomalu nedošla. Celý areál Dolomity Super Ski je tak obrovský.. No není to areál, je to několik hor, jako Obereggen, Alpe Cermis, Predazzo... Takže každý den můžete jezdit do jiného obrovského areálu, který má tak 20 sjezdovek, pro všechny úrovně! No potřebovali bychom další týden, abychom projeli opravdu vše a poctivě! :)






Hodnocení: Skvělé! Ubytování mělo své mouchy, ale za tu cenu jsme nemohli čekat nic jiného.. Je to trošku dál, ale opravdu doporučuji! To lyžování... Aaaaaaach...

Žádné komentáře:

Okomentovat